Inaguració de l’exposició Parlem del temps. Història de l’afició meteorològica a Catalunya

Diumenge passat dia 28 d’abril, es va inaugurar al Museu Palau Mercader, l’exposició sobre la història de l’afició a la meteorologia a Catalunya.

Parlem del temps. Història de l’afició meteorològica a Catalunya, es tracta d’un itinerari per la història d’aquesta afició a Catalunya, des del s. XVIII fins als nostres dies i mostrar l’exemple, tan proper al museu, d’Arnau de Mercader, el darrer comte de Bell-lloc que va viure a Cornellà, on va morir en 1932.

Desprès d’una introducció a l’entorn de conceptes bàsics com el temps, el clima i el canvi climàtic, l’exposició s’endinsa en la figura del Comte Arnau de Mercader en la seva vessant d’aficionat a la meteorologia i del context en relació a l’observació i estudi de la meteorologia en el que aquesta afició es desenvolupà.

Al llarg de l’exposició es podrà conèixer la història d’aquest interès i afició des de les primeres observacions del Baró de Maldà fins a l’entrada en funcionament de l’Observatori del Turó de l’Home el 1932, presentant els personatges i les institucions més notables. Per acabar, es mostra l’actualitat  fent palès aquest gran interès per la Meteorologia que hi ha a Catalunya avui dia, que va des del món amateur fins el món de la recerca i la formació. A l’exposició es podran veure instruments meteorològics de fa un segle al costat dels més recents que es poden trobar en una estació meteorològica.

En ella s’ha volgut fer un homenatge a tots aquells que de manera ‘amateur’ o professionalment han col•laborat i col•laboren per millorar el coneixement de la meteorologia a Catalunya i posar en valor la importància de la seva tasca.

Els encarregats d’inaugurar l’exposició, que estarà a disposició de tothom qui vulgui visitar-la fins al mes d’octubre, van ser Manuel Ceballos Morillo, Tinent d’Alcalde i Regidor Delegat de l’àrea de Polítiques d’Espai Públic i Medi Ambient, Joan Fernández Trabal, Director del Departament de Patrimoni Cultural i la Dra. Maria del Carme Llasat que és la comissària de la exposició i que va fer la visita inaugural.

Per a més informació (ubicació i horaris) feu clic aquí.

Fotografies de la inaguració i de la exposició:

DSCF0823

Joan Fernández Trabal parlant durant l’acte inaugural, a la seva dreta hi ha Manuel Ceballos, tinent alcalde de Cornella i a la esquerra hi ha la comissària de la exposició la Dra. Maria del Carme Llasat.

IMG_9954

DSCF0834

Durant la visita inaugural.

DSCF0819

20130428 Inaguración Exposición Palau Mercader (12) 20130428 Inaguración Exposición Palau Mercader (24) 20130428 Inaguración Exposición Palau Mercader (13) 20130428 Inaguración Exposición Palau Mercader (22) 20130428 Inaguración Exposición Palau Mercader (26) IMG_9994

Fotografies de l’exposició.